اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش ایرنا از کرملین، الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس، صدیر جباروف رئیس جمهوری قرقیزستان، امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان، سردار بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز در این نشست حضور داشتند.
به گزارش ایرنا از کرملین، الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس، صدیر جباروف رئیس جمهوری قرقیزستان، امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان، سردار بردی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان و شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان نیز در این نشست حضور داشتند.
رئیس جمهوری فدراسیون روسیه در این نشست که با حضور سرگئی لبدف دبیر کل کشورهای مستقل مشترک المنافع برگزار شد، به تعامل در فضای وحدت، همکاری های اقتصادی و همچنین تاریخ مشترک کشورهای حاضر در این نشست اشاره کرد.
پوتین خطاب به سران این کشورها که دهه های گذشته در اتحاد جماهیر شوروی حضور داشتند، پیشنهاد داد که عنوان افتخاری به شهرهای عضو کشورهای مشترک المنافع اختصاص یابد که ساکنان آن سهم ویژه ای در پیروزی در جنگ بزرگ میهنی داشته اند.
وی اظهار داشت: در سال 2025، ما به طور مشترک هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی را جشن خواهیم گرفت، در کشورهای مشترک المنافع، این سال صلح و اتحاد در مبارزه با نازیسم خواهد بود.
پوتین ادامه داد: علاوه بر این، روسیه پیشنهاد می کند که کشورهای مشترک المنافع، میراث یادبود جنگ بزرگ میهنی را به صورت مشترک ثبت کنند.
رئیس جمهور روسیه در ادامه با اشاره به اهمیت تقویت همکاری های اقتصادی میان کشورهای مشترک المنافع، بر ضرورت استفاده از ارزهای ملی در پرداخت های متقابل تأکید کرد.
وی پیشنهاد داد که از طریق تلاش های مشترک، یک زیرساخت مالی پایدار و مستقل ایجاد شود.
پوتین ادامه داد: استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب های متقابل در حال گسترش است و سهم آن در معاملات تجاری بین کشورهای عضو از 85 درصد فراتر رفته است.
به گفته وی، با وجود نوسانات موجود در بازارهای جهانی، گردش تجاری بین روسیه و کشورهای مستقل مشترک المنافع طی هفت ماه نخست سال 2024 میلادی به میزان 7.7 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است
پوتین همچنین در سخنرانی خود ایده ایجاد انجمنی از سازمان های داوطلبانه و غیرانتفاعی در کشورهای مستقل مشترک المنافع و تشکیل سالانه انجمن های داوطلبان این کشورها را پیشنهاد کرد.
از نگاه وی، روابط بشردوستانه در کشورهای مستقل مشترک المنافع در حال توسعه است، مشارکت در حوزه های علم و آموزش، فرهنگ و گردشگری در حال تقویت است.
رئیس جمهور روسیه همچنین با اشاره به سیاسی شدن مقوله ورزش در جهان امروز، بر اهمیت گسترش مبادلات ورزشی میان کشورهای مشترک المنافع تأکید کرد.
پوتین همچنین مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و جرایم را حوزه کلیدی کار مشترک برای کشورهای مستقل مشترک المنافع توصیف کرد و گفت: همکاری این کشورها با بریکس، موقعیت آنها را در امور جهانی تقویت خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، کشورهای مستقل مشترک المنافع یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود (CIS) در آغاز راه شامل 11 جمهوری شوروی بود که وضعیت عضویت شان متفاوت است. از دسامبر 2010 (آذر 1389)، 9 کشور (ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، مولداوی، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان) قرارداد این اتحادیه را تأیید کردند و اکنون اعضای کامل این سازمان محسوب می شوند.
ترکمنستان عضو وابسته است و اوکراین نیز به عنوان کشور بنیان گذار و مشارکت کننده به صورت قانونی عضو آن نیست. در 2014، اوکراین ریاست این اتحادیه را رد کرد و از عضویت در این سازمان خارج شد. همچنین گرجستان در سال 2009 این گروه را ترک کرد.
{{name}}
{{content}}